dijous, de gener 24, 2008

El castellà una llengua estrangera

A Masdenverge, un matí com un altre, vaig a esmorzar en un Bar a sota de can Rosquilles on estava allotjat, mentrestant prenia un cafè enmig de molts treballadors sud-americans, mirava el noticiari en castellà, no recordo de quin televisió, hi havia una frase que corria a la pantalla i no comprenia en particular una paraula, li pregunto al cambrer, un noi bastant jove, que volia dir, “perdona que vol diure aquella paraula?”
“mira, no sé que vol diure, és que el castellà el parl molt poc i no l’entenc be!” no sabia si era sincer, o era un refús a la pregunta, però una cosa és segura, de com els joves comencen a prendre el castellà com una llengua estrangera, que sigui l’inici del procés de les polítiques lingüístiques? i aquest és un resultat de l’imposició? Creieu que sigui millor saber dues llengües o una? Jo crec que sigui millor dues, però si una d’aquestes ve imposta per treure la teva identitat, aleshores és millor una, la teva!

1 comentari:

Sinblancaporelmundo ha dit...

Quin fort! De debò que Catalunlla va de cul, costa avall i sense frens. Imagina't el futur que té aquesta persona si no sap bé castellà, quin incult! quin ximple! Molt bé, Catalunlla, molt bé!

T'escric ara en catañol, perquè m'és més fàcil que escriure't en itañol.